Najbardziej "podoba" mi się reklama IQ i ujęcie dwojga zadowolonych ????? pasażerów tylniej "kanapy" . Mam 170 cm wzrostu i .... NIE BYŁEM W STANIE zmieścić się na tylniej ławce (bo kanapą tego nijak nie da się nazwać) w tym aucie !! Ponadto moja glowa nie mogła oprzeć się na zagłówku bo ... wczesniej natrafaiła na dach auta :shock: .
Szczerze mówiąc nie wiem czy z tyłu zmieściło by sie 6-letnie dziecko nie mówiąc już o dorosłej osobie :shock:
A przy tak kosmiecznych cenach to w całej Polsce może sprzedadzą 2 góra 4 egz. tego auta i po roku wycofaja go ze swojej oferty (to samo było juz z Yarisem i Avensisem Verso) ale chyba Toyoty niczego to nie nauczyło
Moze ta "fura" tak jak Avensis Verso jest importowana z Japonii dlatego jest taka
Fakt, faktem z cena przegieli :twisted: Ale gdzies slyszalem, ze to auto jest dobrze wykonane i rzekomo dobrze sie prowadzi jak na takie auto. Zdaje sie mowili to w jakims programi na TVN TURBO.
Wydawało mi się że to jest auto miejskie - te jak wiadomo są małe i niestety często dość drogie.
Patrząc na dane techniczne taka teza jest słuszna:
298,5cm długości 168cm szerokości i 150cm wysokości to dość małe auto
Do tego silniki benzynowy 1.0 ma 68KM niestety dość wysoko bo przy 6000obr/min 91Nm przy 4800 auto teoretycznie nie ma jeździć w trasie więc 150km/h wystarczy 14,7s do 100km/h też spalanie 4,9/3,9/4,3 no niby całkiem niezłe auto. Z dieslem niby jest jeszcze lepiej bo 1.4D4D ma 90Km przy 3400 i uwaga 190Nm w zakresie 1800-3200 no to już całkiem nieźle 170km/h prędkości maksymalnej też niby pasuje 11,8s do 100 też spalanie jednak nieznacznie mniejsze 4,8/3,4/3,9
Auto wydawało by się idealnie na zakupy gdyby nie fakt że ma i tu Uwaga 32l bagażnika i do tego ta cena.
Samochodowi można wróżyć niestety krótką karierę
PS: auto dla Japończyków bo tych faktycznie zmieści się czwórka ale o wygodzie trzem europejczykom jest w tym aucie trudno już maluch (czytaj Fiat 126p) chyba ma więcej miejsca z tyłu
Dokładnie !! Choc nie wiem czy to są nawet 32 litry w kazdym razie po otworzeniu tylniej klapy ukazuje sie przestrzeń w ktorą z trudem zmieści sie 2 l. butelka Coca-coli. O postawienu tam damskiej torebki nawet nie ma mowy!!!
Zamieszczone przez Thundi
już maluch (czytaj Fiat 126p) chyba ma więcej miejsca z tyłu
Zdecydowanie tak !! Do malucha z tyłu się zmieszczę, a w IQ nie byłem w stanie usiąść na tylniej ławce pomimo moich 170 cm wzrostu :shock:
Auto wydawało by się idealnie na zakupy gdyby nie fakt że ma i tu Uwaga 32l bagażnika
no co na zakupy wystarczy
a na poważnie - nie wytrzymałem i pojechałem zobaczyć to cudo no i przynajmniej wiem jaki jest zamysł - cenę mają tłumaczyć bardzo dobre materiały, wyposażenie tak komfortowe jak i z zakresu bezpieczeństwa (min. 10 poduszek :idea: ), może i to jest jakiś pomysł na szóste auto w zamożnej rodzinie...
największe wrażenie robi własnie bagażnik :szeroki_usmiech
acha, może odniosłem mylne wrażenie ale to jest chyba samochodzik dla 2 osób.
nieoficjalnie ludzie z Toyoty pukają się w czoło jeśli rozmowa schodzi na cenę
ale ogólnie sprawia sympatyczne wrażenie.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Na zakup jednej - dwóch rzeczy może tak ale na zakupy dla domu na pewno nie
No właśnie niby dobrze to auto jest wyposażone ale poniekąd trochę bez sensu to wyposażenie.
Bo właśnie jak dla dwóch osób to po co aż 10 poduszek ?? (a wiem że jak ktoś chce to można ich liczbę zwiększyć bo te 10 dostajemy w standardzie)
Do auta można dobrać też poniekąd dziwne dodatki takie jak: Kamerę cofania (komu w tak małym aucie potrzebna ??), Chromowana obudowa lusterka wstecznego (środkowego), czujniki parkowania przód/tył (tył jeszcze jestem wstanie zrozumieć ale z przodu?), komplet siatek w bagażniku (często obecne w kombi ale czy przy bagażniku pojemności 32l naprawdę potrzebne ??), Radio CD z 6cioma głośnikami (to w standardzie akurat), ?system odpalania bez kluczyka? (ponoć ma być w standardzie)
A takie dziwne wyposażenie winduje cenę w górę.
rozumiem Mini, rozumiem Fiata 500, nawet Smarta, ale to :?: :!: :lol:
innymi slowy, chyba w toyocie komus cos na glowe spadlo :lol:
za ten zenujacy kawaleczek blachy bez miejsca w srodku tyle kasy... ale jak to mowila kiedys reklama w Niemczech - nichts is umoglich, toyota :lol:
Komentarz